Een gaashekwerk is de goedkoopste variant van de verschillende hekwerken die verkrijgbaar zijn. Bij gaashekwerk wordt er een gaas van metaaldraden tussen bevestigingspalen bevestigd. Dit type hekwerk wordt vaak gebruikt voor het omheinen van openbare plekken en tuinen. Gaas is een vlechtwerk van meestal verzinkte metalen draden. De verschillende soorten gaas bepalen onder andere de kosten voor het gaashekwerk. Meer informatie over gaashekwerken vind je hier www.hekwerkwijzer.nl.

Wat zijn de goedkoopste soorten gaas?

De goedkoopste soorten gaas die je kunt gebruiken als gaashekwerk zijn kippengaas of tuingaas. Echter zijn de kosten van het gaas slechts één factor die de uiteindelijke prijs van het hekwerk bepalen. De vestigingspalen en voornamelijk de montage zijn tevens van invloed op de uiteindelijke kosten. Zoek dus voor de montage van het gaashekwerk goed uit waar je de meeste waarde voor je geld krijgt door meerdere offertes bij hekwerkspecialisten aan te vragen. Door leveranciers te spreken kun je jezelf tevens van het beste advies voorzien wat de beste keuze gaashekwerk is die bij jouw situatie past.

Hoe kan het gaas bewerkt worden?

Het gaas wat gebruikt wordt kan op verschillende manieren bewerkt worden met elk zijn eigen specifieke voordelen. Vrijwel altijd wordt het gaas verzinkt, wat roesten tegen zal gaan. Daarbij kan het gaas gecoat, geplastificeerd en/of gegloeid worden. Als het gaashekwerk van een coating wordt voorzien dan kan deze een kleur krijgen en is tevens geheel vrij van onderhoud.

Plastificeren zorgt tevens voor een kleur op het gaashekwerk en heeft als extra voordeel dat de laag plastic het gaas ook nog eens extra versterkt. Bij het gloeien van gaaswerk worden de metalen draden verwarmt waardoor deze makkelijker gebogen kunnen worden omdat de hardheid hierdoor afneemt. Dit is vooral handig wanneer er een gaashekwerk in een boog geplaatst moet worden.

Gaashekwerk kopen

Wil je een omheining plaatsen, bijvoorbeeld in of rondom je tuin? Dat is mogelijk. Er zijn talloze manieren en soorten gaashekwerken voor in de tuin, maar het kan ook gebruikt worden als je dieren hebt of planten die je wilt beschermen tegen ongewenste beestjes. Gaashekwerk is het goedkoopste hekwerk soort. Het wordt gemaakt van metaaldraden, die vervolgens gevlochten of gepuntlast wordt. Het gaas kan op verschillende manieren worden verwerkt.

Hoeveelheid hekwerk

Hoeveel hekwerk heb je nu nodig? Dat dien je goed af te meten. In de meeste winkels en speciale webshops worden er hekwerken van verschillende formaten verkocht. Heb je een hoog of laag hekwerk nodig? Welk soort heb je dan nodig? Moet het gaas dik of dun zijn? Er zijn namelijk verschillende soorten die je kunt gebruiken zoals:

  • Kippengaas
  • Tuingaas
  • Kooiengaas
  • Spijlengaas

Deze vragen zijn daarom van belang om aan jezelf te stellen. Het zou namelijk zonde zijn als je teveel of te weinig koopt. Kijk ook goed naar de prijzen, want sommige soorten hekwerken kunnen erg prijzig zijn.

Het kopen van hekwerk

Waar koop je nou eigenlijk een hekwerk? Je hebt twee opties hiervoor. Er zijn verschillende soorten en formaten beschikbaar. Ga eerst na welk soort hekwerk je wilt hebben. Bij diverse leveranciers kun je bijvoorbeeld online een hekwerk bestellen, zoals een spijlenhekwerk of een dubbelstaafmat hekwerk. Je kunt er zelfs voor kiezen om het hekwerk door hun te laten plaatsen. Hier zijn uiteraard extra kosten aan verbonden. Als je besluit om simpel gaashekwerk te kopen, zoals kippengaas en tuingaas, dan kun je naar bouwmarkten. De medewerkers weten meestal voldoende over de producten die zij verkopen; stel bij twijfel vragen over het gaashekwerk.